6.3.13

KONSERT WILAYAH GEMILANG

Jumaat minggu lepas SR terkedek-kedek ngan Kak Dila ke KLCC, semangat nak tengok konsert punya pasal. Macam dalam N3 yang sebelum ni SR kempunan nak tengok Anuar Zain nyanyi sebabkan tiketnya mahal bebenor. Tapikan..... Allah memang memahami 'ke FRUST san' SR. Tetiba jer kawan yang kerja kat Jabatan Sukan & Kebudayaan offer tiket untuk KONSERT WILAYAH GEMILANG sempena Hari Wilayah. Kawan SR siap tanya "kau nak berapa tiket?"... blur je... tak tau nak berapa tiket... rugi jer minta 3 tiket, kalau tau ramai yang tak dapat tiket minta 10 hari tu... kesian kawan-kawan yang tak dapat tiket. Janji ngan Kak Dila pukul 4.30 SR jemput kat KL Sentral... Kak Dila Sampai awal rupanya, lepas jemput kat KL Sentral, SR balik semula ke office park kereta... kami ke KLCC naik taxi je.

MC majlis macam biasa la kan pengacara popular TV3 Fedtri Yahya... bermula dengan pantun seloka bagai. Orkestra dipimpin oleh Dato' Johari Saleh dan Dr. Kamaruddin.
Persembahan pertama dari Jamal Abdillah.... Jamal keluar je semua audience bersorak. Jamal memang terbukti hebat dengan suaranya memang tak berubah... Jamal sangat handsom malam ni... nampak lebih berisi dan bertenaga...
Jamal nyanyi 4 buah lagu evergreen yang memang menjadi pujaan ramai antaranya MATI HIDUP SEMULA dan SEPI SEORANG PERINDU. Habis je nyanyi terdengar suara orang lelaki yang duduk kat belakang jerit-jerit nama Jamal... mintak nyanyi lagi, tengok Jamal pun dah tersipu-sipu.
Dayang Nurfaizah pun best juga.... tapi semuanya takder lagu baru, Dayang nyanyi lagu-lagu lama yang pernah popular sebelum ni....
Akhirnya yang ditunggu-tunggu pun keluar, Dato' Siti keluar je semua dah jerit-jerit. Dato' Siti pun nyanyi 4 buah lagu... salah satunya lagu MUARA HATI.... lagu yang popular dalam drama ADAM DAN HAWA, tapi Siti nyanyi sorang-sorang tanpa Hafiz.
Macam mana gaya sekali pun Dato' Siti tetap cute.........
Kumpulan Wali Band.... dia orang ni kalau jumpa kat luar SR tak kenal pun. Selalu juga dengar lagu-lagu dia orang kat radio... tapi tak kenal rupa penyanyi.






p/s : Tetamu VVIP sepatutnya Yang Dipertuan Agong... tapi memandangkan kesihatan Agong kita kurang memuaskan, terpaksa la digantikan dengan Sultanah Nur Zahirah isteri kepada Sultan Mizan Zainal Abidin









35 comments:

  1. Dato' Siti bertudung gini nampak macam remaja dari fesyen sebelumnya nampak mcm mak datin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah... comelkan siti pakai cam tu... dia pun nampak kurus sikit dari yg saya pernah tengok dulu

      Delete
  2. TQ SR
    nengok ABANG JAMAL macham nak Fengsan
    Look young woooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain kali kalau ada tiket free kita tengok teater la pulak

      Delete
  3. kelas lah picture!!

    kali ini tudung Dato siti memuaskan hati :)

    eh.. Dato siti macam makin tembam kan :) manis la juga bila dia pakai tudung betul-betul :)

    wali band tu aku memang suka lagu-lagu dia. Tapi macam ko juga aku pun tak berapa nak kenal muka derang..

    bila tgk pic yg ko ambik teringin benar aku nak dptkan satu camera DSLR berkualiti macam ko. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nong

      Tak rugi beli DSLR..... puas dapat tengok gambar lepas snap...

      Dato' CT nampak lebih kurus nak banding dari dulu... pas tu dia nampak lebih comel pakai tudung penuh, kalau dulu nampak macam mak datin sikit

      Delete
  4. salam kenal shidah...baru masuk n follow blog sini...

    gambar2 cantikk...

    Siti sangat comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.... awak.. terima kasih ye follow blog ni..

      Delete
  5. Nampak mcm bam-bam je muka tok ti.

    Buleh amik gambo eh dalam ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa...
      Boleh amik gambar tapi tak boleh guna flash... nasib sport light dia membantu

      Delete
  6. wah.. sakan berkonsert... siti tu comel jek lepas pakai tudung kan.. oohh wali band kalau jumpa kat luar mesti ingat mat indon keje kontrak hehe.. joking... jangan marah aaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu rr kan... memang Wali Band ni kalau jumpa kat luar mcm indon kontrak jer... tapi dia org ni siap request nak bodyguard bagai...

      Delete
  7. Replies
    1. Nape... Wak? tak baik nymmfah ngan saya.. jangan marah-marah cepat tua nanti...

      Delete
    2. sbb mek ada tiket konsert lebih xmoh kasik kat wak yee.. ammvoiii

      Delete
    3. Eh eh ... laaa Wak nak ke... mana saya tau tak cakap, tak pe panjang umur murah rezeki nanti ada lagi tiket free.. saya bagi yer. Tu la sape suruh tak nak banjer saya tengok Anuar Zain ari tuh.. hewhew....

      Delete
  8. wahhh.....
    gilang gemilang gitu.. !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CPL
      gilang gemilang terbilang ... hehehe

      Delete
  9. comelnya tok ti...gebunya pipi dia hehe

    ReplyDelete
  10. meriahnya..suka dgn konsert zikir hafiz hamidun..tenang aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo... saya biasa dengar lagu hafiz hamidun jer kat Astro... tak pernah tengok konsert dia

      Delete
  11. awat pipi tokti makin gebu?? pandai datuk K jaga kan...wakakaka

    eh, waliband tu pun, kalau saya jumpa, saya tak kenal! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok T & Tok K duit berlambak... mestilah gebu...

      Delete
  12. Wah bestnya dato siti pun ada..tk pernah pegu konsert life camni..
    Pavlova sy beli tu tk manis sangat pun..biasa je dan sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali dapat tiket free.... nasib ada orang offer tiket

      Delete
  13. Dari gambar dh boleh rasa kemeriahan dan ke 'bes' san..eheh..keronokan dapat pergi tengok konsert ni kan..LIVE pulak tu..rezeki SR tu..apa yg pasti abg Jamal tetap maintain...eh..tetiba je..ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM... memang best la.... dannnn.... Jamal tuh memang hensem giler weh malam tu..

      Delete
  14. maaf lambat singgah, sakit2 ni baru nak kebah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe KA... dah sihat nanti boleh blog walking kawan2 ye..

      Delete
  15. Aikkk...kamera ko mmg canggih erk....siap jelas lagik muka2 penyanyi tu....ahakz....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... Wahai Hang Jebat... nasib baik muka Tok T gebus kan... kalau ada jerawat mesti nampak tu

      Delete
  16. alahai tok ti.. ;)

    jeles tau kak .. u dpt pergi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe QR... ada rezeki nanti jumpa la ngan Tok T.. n Jamal tu

      Delete
  17. Bakpe xtunjuk show ni dlm Tv? N0k tgk gop Wali Band wt psembhan..terang n jelas gmbr2..Go0d3..: )

    ReplyDelete

Takkan tengok je.. komen la sikit